.

                 Pracovné podmienky

Základné informácie k pracovným ponukám


O úspešnom prijatí zamestnancov rozhodujú prioritne u zahraničných zamestnávateľov v hotelierstve znalosť nemeckého jazyka a doterajšia prax v gastronómii, hotelierstve v nemecky hovoriacich krajinách. 

Termíny a dĺžka pracovného pomeru

  • Pracovné miesta sú obvykle dohodnuté od 3 do 5 mesiacov na sezónu,  v ktorej je po dohode so zamestnávateľom možné pokračovať v nasledujúcich sezónach bez obmedzenia.
  • Termíny nástupov do práce sú možné počas celého roka, pričom najväčší výber pracovných ponúk je v októbri, novembri, na zimnú sezónu a v apríli, máji na letnú sezónu. 
  • Zimná sezóna začína v novembri, decembri a končí zväčša v apríli.
  • Letná sezóna trvá u väčšiny hotelov od mája, júna do októbra. novembra, niektoré hotely v Taliansku začínajú už v marci.
  • Celoročná zmluva je možná podľa aktuálnej ponuky.
  • Kratšie pobyty ako 3 mesiace sú možné s nástupom ku koncu sezón.
  • Práce na 2-týždňové turnusy a práce s možnosťou denného dochádzania na Slovensko neponúkame. Všetky ponuky sú na sezónu a dlhšie, kedy je dovolenka počas sezóny skôr výnimkou a závisí od dohody so zamestnávateľom. 
  • Rýchlosť nájdenia vhodnej práce záleží od profesijného profilu klienta, od fázy prebiehajúcej sezóny, v ktorej sa klient zaregistruje a od požiadaviek klienta na prácu, zväčša od 2-3 dní do 1 mesiaca od registrácie.

Pracovný čas

  • 8 až 9 hodín denne
  • pracovná doba 6 dní v týždni
  • jeden deň v týždni voľno 
  • v hoteliérstve je potrebné rátať aj s prácou nadčas

Poistenia

  • Klient je počas práce poistený zákonným zdravotným, a sociálnym poistením, ktoré zabezpečuje zamestnávateľ podľa platných zákonov v danej krajine.

Platové ohodnotenie

  • pomocné pracovné pozície - od 1200 Eur do 1600 Eur 
  • odborné pracovné pozície od 1600 Eur do 2500 Eur
  • pri každej ponuke je plat dohodnutý individuálne 

Ubytovanie a strava

  • Ubytovanie a strava sú zabezpečené v mieste pracovného pobytu, u väčšiny zamestnávateľov zdarma. Ubytovanie je poskytované v priestoroch priamo alebo blízkosti hotela v personálnom byte alebo dome, v jedno- alebo dvoj-posteľových izbách.
  • V Nemecku sú ubytovanie a strava spoplatnené, presné náklady sú vyčíslené pri konkrétnej pracovnej ponuke.
  • Strava je v zamestnaní poskytovaná počas pracovnej doby zamestnávateľom, väčšina zamestnávateľov poskytuje stravu 3 krát za deň počas celého pobytu.

 Internet

  • internet v ubytovaní poskytuje zdarma väčšina zamestnávateľov 

        Podrobné podmienky pracovných ponúk sú spresnené pri každej ponuke jednotlivo a dohodnuté vždy pri každej písomne pred odchodom do zamestnania.